Nákupní košík
Celkem: 0 Kč

Tapiokový pudink s karamelizovaným ananasem

Suroviny:

  • 110 g tapiokových perel
  • 800 ml mléka kokosového nebo kravského
  • 1 kardamom
  • 2 vanilkový lusk
  • 135 ml medu nebo javorového sirupu
  • Špetka soli
  • 50 g pistácií nebo mandlí (sekané, solené, pražené)
  • Pár plátků kokosu

    Na karamelizovaný ananas:
  • 200 g ananas nakrájený
  • 3 lžíce jvorového sirupu
  • Špetka sušeného chilli

Postup:

Tapiokové perly zalijeme hrnkem vody a nechte hodinu namočené. Mléko nalijte do rendlíku, vsypte do něj kardamon a vyškrábnutou dřeň z vanilkového lusku, med a přivěďte k varu. Jakmile tekutina začne vřít, mléko vyceďte a přidejte namočenou tapioku. Vařte 10 minut dokud všechny perly nezprůhlední. Potom odstavte, přelijte do skleniček a nechte vychladnout. Uložte na 1-2 hodiny do lednice.

Karamelizovaný ananas:

V nepřilnavé pánvi povařte javorový sirup. Přidejte ananas a chilli. Opatrně zahřívejte na nízký stupeň a nechte probublávat až ananas zezlátne. Vychladlý pudink ozdobte karamelizovaným ananasem, nasekanými ořechy a plátky kokosu.

NahoruNahoru
close
Loading...