Nákupní košík
Celkem: 0 Kč

Recepty pro pacienty s EB

Radek Pálka je skvělý šéfkukař a svůj um se rozhodl rozdávat i dále. A komu? Pacientům s nemocí motýlích křídel a jejich rodinám. Připravil recepty přímo šité na míru našim pacientům. Zaměřuje se, jak na to, aby recepty byly dostatečně výživné a po této stránce hodnotné, tak i na samotnou přípravu daného pokrmu.

Neváhejte, pusťte si videorecept, nakupte suroviny a hurá do vaření :-)).

Videorecepty podle Radka Pálky

Boloňská omáčka na těstoviny metodou Sous-Vide

Slovo Sous-Vide pochází z francouzštiny a v překladu znamená „ve vakuu“. Metoda Sous-Vide je vaření při konstantní nízké teplotě. Takto můžete připravovat například maso, ryby, zeleninu, ale i třeba vajíčka.

Tapiokový pudink s karamelizovaným ananasem

Do pudinku budeme potřebovat tapiokové perly. Tapioka je škrob získaný z kořene rostliny manioka, která roste v Jižní Americe. V tamní kuchyni má tento škrob stejné místo jako v Česku ten bramborový nebo kukuřičný. Tapioka je takřka bez alergenu, neobsahuje lepek a je lehce stravitelná.  Obsahuje naopak dost jednoduchých sacharidů a je kalorická.

NahoruNahoru
close
Loading...